Yetkili servis rehberi web sitesi Türkiye servis rehberi Servis rehberi servis programı sitesi
Servis rehberi
Daha az doğalgaz faturası için

Kış sezonu geldiğinde kombinin sürekli devrede olması gerekir, belli bir sıcaklıkta bırakmamız gerekiyor, bu da 40-50 derece arası sıcaklıktır. Bu derecede, oda sıcaklığı 22-23 dereceye ulaşır. Cihaz sürekli o sıcaklığı verir ve oda o sıcaklığa geldiğinde kendisini kapatıyor. Eğer biz sürekli cihazı kendimiz açıp kaparsak, sistem soğuyacaktır, bina soğuyacaktır, bina soğuduğu zaman onu tekrar ısıtmak 1 saat sürer. Ve bu, cihazın bir saat boyunca çalışması anlamına gelir. Ama biz cihazı sürekli açıp kapamazsak, cihaz 3 dakika kapanır, sonra tekrar açılıp 3 dakika çalışır.

Bakım yapıldığında, kış aylarında cihazın arıza yapmasının önlenir ayrıca bu bakım, cihazımızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
Kombinin yıllık bakımında, öncelikle cihazın brülör denilen, alevin yandığı bölümün temizlenir.

1- Kışın insanlar bol ve kalın giysilerle, vücut ısısının dışarıya atılmasını önlerler. Normal bir insan, 2,5 m2 bir deri alanına sahiptir. Hareket halinde kışın 100 kcal/h dışarıya enerji atar. Bol giysilerde vücutla dış hava arasında husule gelen hava boşluğu çok iyi bir izolasyon tabakası teşkil eder.
2- Ülkemizde hemen hemen bütün kazan daireleri bodrum katlarının en kötü bölümlerinde tesis edilmiştir. Bu hacimlerde kazanlar yanma için gerekli taze havayı alamaz. Yanma eksik olur, verim düşer, yanmamış gazlar çoğalır. Aynı şekilde bu gazlar dar, küçük ve kirli bacalarda boğulur. Şehir hava kirliliğine esas teşkil eden olaylardan biri budur.
3- Evlerimizde; kazanları düşük sıcaklıkta gece-gündüz yakmak, gündüzleri yakıp, gece söndürmekten daha ekonomiktir. Kış günleri; sıcak suyu haftanın yedi günü 42°C'da devamlı vermek haftada 3 gün vermekten daha ucuza mal olabilir.
4- Antre,koridor,merdiven holü, bodrum ve kullanılmayan kiler ve odalardaki radyatörleri söküp attığımız takdirde konforumuzdan hiçbir şey kaybetmeyiz.
6- Kışın soğuk günlerde evin iç sıcaklığı en çok 20°C konfor sıcaklığına ayarlanmalıdır.
7- Giyiminize dikkat ediniz. Özellikle yaşlı ve çocukların giysilerini uygun seçiniz.
8- Odalarda; masa, sandalye ve yataklarınızı dış duvarlardan uzak tutunuz.
9- Güney cephesi pencerelerden gündüzleri güneş girmesini sağlayınız. Geceleri bu pencereleri pancur, perde ve rüzgarlık ile kapatınız.
10- Geceleri uyurken kalın örtünerek oda sıcaklığını 15°C ila 18°C'ye düşürünüz.
11- Güneş alan camlarınızı her gün temizleyiniz. Güneşin pasif ısıtmasını sağlayınız. Bu cam önlerinde yeşil bitki üretiniz.
12- Gece, gündüz ısınan evleri %50-%55 rutubetlendiriniz. 18°C ısınan bir odanın rutubetlendirilmesi halinde hissedeceğiniz efektif konfor sıcaklığı 20°C üstünde olacaktır. Çünkü, nemli hava sıcaklığı daha iyi tuttuğundan, buharlaşma azalacak vücudunuz daha az ısı kaybedecektir.
13- Çok soğuk günlerde özellikle yaşlı ve çocukları bal, şeker ve vitaminle takviye ediniz. İnsanlar bu takviye ile bulundukları sıcaklıktan 2°C fazla konfor hissedebilirler.
14- Radyatörlerin üstlerini ve önlerini kapatmayınız.
15- Radyatör arkalarını tecrid ediniz.
16- Sıcak su olmayan günler banyo radyatörünü kısınız.
17- Perdelerinizin radyatör önünü kapatmamasına dikkat ediniz
18- Kullanmadığınız oda, kiler antre ve merdiven radyatörlerini kapatınız

Servislere özel sunduğumuz avantajlarımız için lütfen tıklayınız.
Son Üyelerimiz

Google sayfamızı ziyaret edin
© 2024 Copyright. Sitemiz internetin daha verimli ve etkin kullanılmasını ilke edinmiştir. Sitemizin içeriği bilgilendirme amaçlıdır. İçerik kopyalanıp dağıtımı yapılamaz.
Tasarım ve Programlama [web tasarım]
Html401 validate Valid CSS!
Servis Rehberi Ankara | Servis Rehberi İstanbul | Servis Rehberi İzmir